content marketing

Goede content marketing werkt voor elke ondernemer

Onbekend maakt onbemind. Klanten moeten je kunnen vinden. Vervolgens moeten ze ervan overtuigd worden dat jouw producten of diensten de moeite waard zijn.
Content marketing is een winnende strategie om de aandacht en het vertrouwen van je prospects te winnen én vast te houden!

CONTENT MARKETING BIEDT KANSEN VOOR KLEINE ONDERNEMERS

Nog niet zo lang geleden was het ondenkbaar dat jij als kleine ondernemer een groot bedrijf als Albert Heijn uit kon dagen zonder een miljoenenbudget. Sinds de komst van internet is dat makkelijker geworden.
Sinds Google zijn SEO policy steeds meer toespitst op content is het voor kleine bedrijven nóg makkelijker geworden.

GOOGLE BELOONT GOEDE CONTENT

Zoekwoorden worden minder belangrijk om goed te scoren in de zoekresultaten. De tijden zijn voorbij dat marketeers alleen maar een paar zoekwoorden in een softwareprogrammaatje hoefden te gooien om een “tekst” te produceren. Google wil de gebruikers van hun zoekmachine een website met relevante inhoud presenteren. Zoekwoordenspam wordt bestraft met een lagere plaats op de resultatenpagina’s van een zoekopdracht.

GOEDE CONTENT WORDT GEDEELD

Als je een goed artikel plaatst, dan wordt dit op Social Media gedeeld. Dit neemt Google mee in zijn algoritme: als veel mensen je artikel delen of liken, dan is het waarschijnlijk goede content. Hierdoor scoor je dus nog beter in de zoekresultaten. Zorg er wel voor dat je artikel relevant is voor je producten of diensten. Je wilt immers gevonden worden door mensen die hiernaar op zoek zijn!

PLAATS JE CONTENT OP JE EIGEN WEBSITE

Plaats nooit een artikel rechtstreeks op je Facebook bedrijfspagina. In de eerste plaats kun je het op FB niet goed opmaken, waardoor je blog onleesbaar wordt. In de tweede plaats eist FB het copyright op jouw content op. Plaats je artikel daarom bij voorkeur op je eigen website. Lees de gebruikersvoorwaarden zorgvuldig wanneer je content op een third-party site plaatst!

DEZELFDE CONTENT – VERSCHILLENDE KANALEN

Nu kun je je blog doorplaatsen naar je Social Media kanalen. Dit doe je via een link naar het artikel op je site. Schrijf hier een korte tekst bij, zodat je fans en volgers meteen weten wat voor interessants jij voor hen in petto hebt. Let erop dat deze tekstjes elke keer weer uniek zijn, want anders kan dit als spam overkomen!